Сам гранат є джерелом безлічі вітамінів, корисних кислот, мінералів. Його використовують як засіб, що зміцнює імунітет. Комусь він навіть допомагає при токсикозі і нудоті на ранніх порах вагітності. Але є один поширений міф про те, що гранат нібито підвищує кількість гемоглобіну в крові, тому і використовується для профілактики залізодефіцитної анемії вагітних в тому числі. Екзотичний фрукт, дійсно, містить залізо і вітаміни, необхідні для кровотворення, але він ніяк не зможе вплинути на рівень червоних кров’яних тілець в організмі. Для запобігання зниження гемоглобіну краще ввести в раціон печінку і яловичину, а якщо анемія вже розвинулася, то приймати препарати заліза згідно з призначенням лікаря.
Гранат під час вагітності їсти можна. Ніяких особливих протипоказань немає, крім індивідуальної нестерпності фрукта. У період виношування малюка організм може видавати несподівані реакції навіть на знайомі продукти, тому стежте за своїм самопочуттям і не зловживайте гранатами: однієї штуки в день цілком достатньо.
З самим фруктом все ясно, а як же бути з його соком? Тут слід бути обережними: гранатовий сік дуже агресивний, він може пошкоджувати і без того зменшену під час вагітності зубну емаль. Крім того його категорично не можна пити при проблемах з шлунком (при гастриті або виразці). Тому краще зайвий раз порадьтеся з лікарем про те, в яких кількостях саме вам дозволено його вживати.