Але чи варто вагітним захоплюватися ними?
Незважаючи на всю корисність, горіхи досить погано засвоюються нашим організмом. Жінці в положенні краще обмежитися 25-30 грамами на добу, а в останньому триместрі і зовсім їсти тільки по кілька штучок пару раз на тиждень. Такі рекомендації важливо дотримуватися тим, хто страждає від захворювань ШКТ. Мало того що горіхи надають подразнюючу дію, так вони ще й алергени. Тому якщо у вагітної є якісь ознаки алергії, краще виключити їх повністю.
Особливо острожними слід бути з арахісом, який вважається одним з найсильніших алергенів. Правда, в Америці проводилися певні дослідження, коли вагітним дозволялося їсти арахіс протягом усіх дев’яти місяців. В результаті вчені виявили, що у деяких немовлят таких мам формувалася толерантність до алергену ще в утробі. Але тим не менш, це не гарантія того, що після народження у дитини не буде реакції на ці горіхи. У багатьох країнах арахіс повністю виключається з раціону на час виношування малюка і грудного вигодовування.