Варення і консервовані фрукти при вагітності

Варення і консервовані фрукти при вагітності
Варення і консервовані фрукти при вагітності
Крім різноманітних ірисок і льодяників з чаєм ще буває смачно з’їсти ложечку варення. Або полити млинці і закусити консервованим ананасом! Тільки чи дозволяють лікарі таке «свято живота» вагітним?

Про варення, особливо про малинове, найчастіше люди згадують в простудну пору. Воно нібито зміцнює імунні сили організму, протидіє вірусам. Сучасна наука дещо сумнівається щодо цих чарівних властивостей. Адже як традиційно готують варення? Свіжі ягідки засипають цукром і довго варять (звідси назва десерту). Після такої високотемпературної обробки корисні властивості практично пропадають, вітаміни не зберігаються, зате сильно підвищується калорійність. При вагітності за енергетичною цінністю харчування стежити доводиться ретельно, щоб не набрати зайвого. Відомо, що цукор затримує в тканинах воду, провокуючи набряки. Виходить, користі від варення практично немає. Але вживати потроху, замість магазинних солодощів, його цілком дозволяється.

Консервовані фрукти вагітним їсти слід обережно. Купуючи баночку в супермаркеті, дивіться склад: якщо етикетка рясніє консервантами і ароматизаторами, то повертайте продукт на місце. Виношуючи малятко, штучними добавками не варто зловживати, плоду, що формується, вони здатні нашкодити. Вибирайте фрукти не в цукровому солодкому сиропі, а консервовані в своєму соку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.