Сало з часничком або навіть з шоколадом – жінці в положенні може захотітися і всього одночасно. Але чи не варто ставитися до жирів тваринного походження обережно?
Під час виношування малюка жири необхідні. Але не більше, ніж в будь-який інший життєвий період, варто дбати про їх кількість в раціоні і не переїдати. Само по собі сало містить і вітаміни (A, D, E), цінні жирні кислоти. Його вживання благотворно впливає на функцію печінки, серцево-судинну систему.
Що стосується присутності сала в меню вагітної, то варто викреслити його на цей час і їсти тільки зрідка і невеликими порціями (тоненький шматочок на половинку чорного хліба). Продукт цей калорійний, сто грам зійде за повноцінний обід з декількох страв. При приготуванні сало або солять, або коптять. Вагітним сіль завжди радять обмежувати, щоб не спровокувати набряки. А копчене сало і зовсім є джерелом канцерогенів. Крім них в його складі ще й консерванти з барвниками найчастіше застосовуються. Такий «букет» добавок погано діє на печінку, ШКТ і нирки, які і тепер працюють без утоми.
Тому сало має бути нечастим «гостем» на столі вагітною. Акуратними слід бути і з іншими тваринами жирами. Наприклад, вершкове масло бути присутнім в харчуванні має, але не більше 15-20 г на день. У маслі також високо зміст найцінніших жирних кислот, яких в рослинних жирах ви не знайдете.