Кетчуп, майонез і гірчиця – улюблені продукти в меню вагітної

Кетчуп, майонез і гірчиця – улюблені продукти в меню вагітної
Кетчуп, майонез і гірчиця – улюблені продукти в меню вагітної
Давайте подивимося, чи можна гірчицю, кетчуп і майонез вагітним, адже вони облюбавані тисячами господинь. Здається, що ці продукти незамінні, так часто ми зустрічаємо їх в рецептах салатів і м’ясних страв.

Майонез

Почнемо з того, що домашній майонез відразу ж опиняється під суворою забороною. До його складу входять яйця, які не обробляються термічно, а, значить, можуть бути заражені сальмонелами. Ці бактерії викликають сильну інтоксикацію – сальмонельоз, який може призвести до зневоднення через тривалу діарею і блювоту. У рідкісних випадках сальмонели стають причиною розвитку менінгіту та реактивного артриту. До того ж бактерії можуть проникнути крізь плацентарний бар’єр, вражаючи організм малюка.

Магазинний майонез проходить термічну обробку, тому немає ризику захворіти на сальмонельоз. Але його склад часто залишає бажати кращого: рослинні жири, загусники та інші хімічні добавки, про які, на жаль, виробники не завжди повідомляють на упаковці. Майонез – це ще й продукт підвищеної калорійності, навантажуючий печінку і підшлункову залозу високим вмістом жирів. Так що бездумно їсти майонез вагітним у будь-якому разі не можна. Але раз на місяць на свято можна дозволити собі його, як заправку до якоїсь страви.

Кетчуп

Будемо розглядати кетчуп високої якості, який не містить довгого списку шкідливих харчових добавок. Якщо у майбутньої мами немає алергії на спеції, що входять до його складу, то іноді можна використовувати його, як соус.

Людям, що страждають від захворювань травлення, краще утриматися. Якщо під час виношування ви відчуваєте печію або біль у шлунку, то навіть невелика кількість кетчупу може загострити симптоми.

Гірчиця

Гірчиця – це продукт, здатний викликати алергію. Якщо у вагітної немає ніякої реакції на неї, то в помірних кількостях цю пряність використовувати можна. Гірчиця містить велику кількість вітамінів і є природним антибіотиком – непоганим заходом профілактики простудних захворювань. Головне – не перестаратися, тому що при надмірному вживанні вона посилює апетит, стимулюючи вироблення шлункового соку. У свою чергу, це здатно загострити гастрит або виразкову хворобу.

Правило про те, що в усьому треба знати міру – це найсправедливіший постулат, якого повинні дотримуватися вагітні. Звертайте увагу на склад, реакцію організму, не їжте соуси і прянощі столовими ложками – і тоді улюблені продукти не обернуться отруйною сумішшю для вашого здоров’я.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.