Горіхи і насіння при грудному вигодовуванні

Горіхи і насіння при грудному вигодовуванні
Горіхи і насіння при грудному вигодовуванні
Горіхи і насіння, здавалося б, нешкідливі продукти, та й багато хто з нас сприймають їх просто як проведення часу. Але мами, які годують не можуть так безтурботно відноситися до свого раціону, тому виникають сумніви і питання. Як правило, вони немарні.

Насіння при грудному вигодовуванні

Про користь насіння соняшнику, можна сказати, багато чого, тут і група вітамінів В, А, Е і такі макроелементи, як калій, магній, фосфор. Але насіння крім групи вітамінів і мінералів несуть в собі і деяку небезпеку, особливо для організму годуючих мам. Давайте подивимося, яку?

Ризик алергічних реакцій дуже високий. Люди, що страждають від цієї недуги, погодяться, що буває досить кілька ядер і реакція у вигляді висипу або набряку слизових оболонок не змусить себе довго чекати. Тим, хто не стикався з цією проблемою нагадаю, що алерген має властивість накопичуватися в організмі.

Шкідливі речовини, які отримує соняшник в процесі добрива і згодом витягує з ґрунту, міститься безпосередньо в насінні. Разом з цим продуктом ваш організм отримує отрути.

Насіння продукт жирний і калорійний. Систематичне поїдання насіння може стати причиною зайвої ваги у годуючої, а у малюка навіть невелика кількість, вживаного мамою, викликати здуття животика, кишкові кольки.

Думаю, що не варто ризикувати здоров’ям, а краще відмовитися від насіння соняшника.

Гарбузове, біле насіння, менш алергенне, дуже корисне, але не в смаженому і солоному вигляді, якими пропонують його виробники. Найменш шкідливі сушене насіння, в ідеалі воно повинно бути приготовлені самостійно. Але годуючый мамі не слід зловживати. Продукт цей багатий жирами, тому ъсти його можна, але не більше 20-30 грамів на день.

Горіхи при грудному вигодовуванні

Горіхи багаті амінокислотами, білками, жирами. Вони насичують організм і прекрасно вгамовують відчуття голоду. Містять калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, всі вітаміни групи В, А, Е, а також РР. Вважається, що, якщо вживати горіхи в період лактації, то грудне молоко буде поживним і жирним. Частково це правда, зрозуміло, молока після них більше не прибуде, але його жирність дійсно зміниться. Можливо, малюк цього і не потребує, адже зловживання мамою жирними продуктами може спровокувати дискомфорт в його животику. І не варто забувати, що горіхи – це алергенний продукт, особливо в смаженому вигляді і такі сорти, як арахіс і фундук. Деякі фахівці стверджують, що не тільки ці сорти, а і кешью, і мигдаль, але тут думки розходяться. Думаю, що всякий горіх може провокувати алергію, тому, якщо ви все-таки хочете поласувати, то дотримуйте деякі запобіжні заходи:

    – Не вживати горіхи систематично, щодня і великими порціями. Максимум – це 2-3 шт. волоського горіха або 6-7 ядриць кешью (обов’язково спостерігаємо за реакцією малюка).
    – Не їжте смажені горіхи, а від арахісу і фундука, взагалі, краще відмовитися.
    – Перевіряйте якість продукту, якщо присутній запах вогкості або цвілі, то такі горіхи їсти категорично не можна, вони несуть серйозну загрозу для здоров’я.
    – При лактації вводити в раціон горіхи слід з великою обережністю, зрозуміло, не в перші дні, а краще через 2-3 місяці.

Горіхи – це смачно і корисно, але гострої необхідності вживати їх у перші місяці після пологів немає. Вони не впливають на вироблення молока, але можуть зробити його більш в’язким і жирним, що не завжди потрібно і сприятливо діє на кишечник крихти. Ризик алергічних реакцій від вживання горіхів і насіння соняшника набагато вище користі, яку вони можуть принести. Тому поспішати не варто.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.