Горіхи і арахіс: чи варто побоюватися цих продуктів під час вагітності

Горіхи і арахіс: чи варто побоюватися цих продуктів під час вагітності
Горіхи і арахіс: чи варто побоюватися цих продуктів під час вагітності
Добре між справою похрумтіти смачними горішками! І стільки користі-то в них: поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти, такі необхідні організму калій, магній, фосфор, залізо та інші елементи. З таким складом горішки стають чудовою профілактикою хвороб серця і судин, атеросклерозу. Маленькі кедрові горішки багаті амінокислотами і вітаміном Е, які беруть участь в рості і розвитку майбутнього малюка. Волоські – джерело вітаміну С, мають протизапальну і тонізуючу дію.

Але чи варто вагітним захоплюватися ними?

Незважаючи на всю корисність, горіхи досить погано засвоюються нашим організмом. Жінці в положенні краще обмежитися 25-30 грамами на добу, а в останньому триместрі і зовсім їсти тільки по кілька штучок пару раз на тиждень. Такі рекомендації важливо дотримуватися тим, хто страждає від захворювань ШКТ. Мало того що горіхи надають подразнюючу дію, так вони ще й алергени. Тому якщо у вагітної є якісь ознаки алергії, краще виключити їх повністю.

Особливо острожними слід бути з арахісом, який вважається одним з найсильніших алергенів. Правда, в Америці проводилися певні дослідження, коли вагітним дозволялося їсти арахіс протягом усіх дев’яти місяців. В результаті вчені виявили, що у деяких немовлят таких мам формувалася толерантність до алергену ще в утробі. Але тим не менш, це не гарантія того, що після народження у дитини не буде реакції на ці горіхи. У багатьох країнах арахіс повністю виключається з раціону на час виношування малюка і грудного вигодовування.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.