Дари моря і вагітність: чи можна їсти ікру, креветки і мідії

Дари моря і вагітність: чи можна їсти ікру, креветки і мідії
Дари моря і вагітність: чи можна їсти ікру, креветки і мідії
Морепродукти для наших зовсім несредіземноморскіх широт все-таки більше є делікатесом і з’являються частіше на святкових столах. Але за дев’ять місяців вагітності не один раз захочеться порадувати себе якимось шиком. Тому давайте поговоримо про те, чи можна їсти ікру, креветки і мідії майбутнім мамам?

Куштування ікри під час вагітності

Від червоної ікри багато хто відмовляється через можливі алергічних реакцій у вагітної або у малюка. Але цей продукт куди менш алергенний в порівнянні з тим же коров’ячим молоком. Тому орієнтуватися можна тільки на конкретний організм і його реакцію на цей делікатес. Червона ікра – джерело фолієвої кислоти, такої потрібної зростаючому малюкові і нервовій системі, яка у нього формується. Магній в її складі рятує майбутню маму від судом, лецитин нормалізує холестерин, а білок йде на будову органів і систем плода. Але крім перерахованих речовин, вітамінів, мікроелементів, містить ікра і багато солі, якою зловживати, перебуваючи в положенні, не можна. Якщо у майбутньої мами погані аналізи сечі, високий тиск, то від такого наїдку варто зовсім відмовитися.

Мідії, креветки і вагітність

Креветки і мідії – відмінне джерело білка, мінералів та інших цінних речовин. Завдяки майже повній відсутності жиру, вони набагато корисніше м’яса тварин. Вони легко засвоюються, якщо, звичайно ж, знати міру. З’їсти в один присід кілограм морепродуктів буде важко і для звичайної людини. Тому вагітним краще дотримуватися норми приблизно в 150 г пару раз на тиждень.

Важливо знати, що і креветки, і мідії необхідно спочатку приготувати, а не вживати сирими. Не приготовлені молюски містять небезпечні бактерії, що викликають харчове отруєння. Крім того, перед тим як на вечерю побалуватися морепродуктами, поставтеся серйозно до їх купівлі. Бажано буде дізнатися місце, де вони були виловлені. Справа в тому, що мідії акумулюють у собі деяку кількість ртуті (креветки в цьому плані більш безпечні). Для звичайної людини вона не небезпечна, але вагітній жінці може принести шкоду.

Отже, при правильному виборі морепродуктів, міру в їх вживанні і увазі до реакцій вагітного організму, вживати потроху їх можна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.