Користь від морозива вагітним
Морозиво – продукт молочний, а значить містить кальцій, корисний для правильного росту і розвитку малюка. Але часто морозиво виготовляють з сухого молока, додають багато рослинних жирів, одним словом, максимально здешевлюють сировину. У цьому випадку користь вельми сумнівна!
Шкода від морозива вагітним
Морозиво містить багато цукру і жиру, що робить його висококалорійним. Якщо збільшення ваги при вагітності більше норми, варто помітно обмежити його споживання або відмовитися зовсім.
Існує багато сортів і різновидів морозива. Найменш шкідливий буде класичний пломбір (12-13% жирності). Як правило він виготовляється з цільного молока, містить невелику кількість добавок, які можуть викликати алергію. Якщо у вас немає зайвої ваги, то іноді побалувати себе морозивом, звичайно ж, можна! Але вибирайте якісний продукт. Ідеальним варіантом буде невелика порція м’якого морозива (близько 100г) без додаткових добавок 1-2 рази на тиждень, але не частіше.
А чи можна їсти вагітним морожені фрукти?
Відповідь цілком однозначна – так, звичайно, якщо у жінки немає алергії на даний конкретний фрукт. Морожені фрукти зберігають всі корисні властивості своїх свіжих аналогів – вітаміни та мікроелементи залишаються в незмінному вигляді. Клітковина, яка міститься в них, робить благотворний вплив на перистальтику кишечника, зменшуючи запори, які так часто турбують вагітних. Головне не вживати їх занадто холодними!