Прянички для діток на замовення
На замовлення прянички для ваших діток

Чи можна суші під час вагітності та чим вони небезпечні?

Чи можна суші під час вагітності та чим вони небезпечні?
Чи можна суші під час вагітності та чим вони небезпечні?
Суші – страва японської кухні, яка давно увійшла в наш раціон. Їх безліч видів і найменувань. Молоді дівчата їх просто обожнюють. Але чи можна вагітним їсти суші? Спробуємо розібратися.

Користь суші

Користь суші та ролів очевидна. Водорості багаті великою кількістю мікро і макроелементів, а головне йодом. Йод потрібен нам для нормальної роботи щитовидної залози, повноцінного розвитку мозкової і розумової діяльності. Морська і океанічна риба багата вітамінами групи В, кальцієм, калієм, фосфором, залізом, йодом і багатьма іншими корисними елементами. Також риба містить білок, подвійно необхідний майбутній мамі для розвитку плода. І, звичайно, рис, всіма улюблений дієтичний продукт, багатий калієм, джерело складних вуглеводів, а значить і енергії. В роли можуть входити і такі інгредієнти, як: авокадо, огірок, деякі види сирів, ікра, васабі та ін. На перший погляд абсолютно нешкідливе і навіть корисне блюдо. Але у майбутніх мам є серйозні причини для відмови від суші

П’ять причин не вживати суші під час вагітності

  • 1. На жаль, «вітчизняні» суші кардинально відрізняються від справжніх японських. По-перше, японці використовують тільки свіжу рибу, яка нам не доступна зі зрозумілих причин. По-друге, це їх національне блюдо, і хто як не вони володіють технологією приготування. Не всі ресторатори обтяжують себе тим, щоб вникнути в суть японської кухні або запросити професійного сушиста, який навчить персонал. Тобто в деяких закладах суші, роли просто не вміють готувати.
  • 2. Умови транспортування та зберігання риби – це те, що недоступно оці споживача. На якому етапі могли порушуватися технологічні норми – невідомо. Негідні до вживання продукти в кафе і ресторанах викидають неохоче і вкрай рідко. Найчастіше вмілі кухарі їх «реабілітують» і подають як свіжі. Отруєння зіпсованої рибою і морепродуктами – одне з найнебезпечніших, особливо для майбутніх мам.
  • 3. Любителі суші повинні пам’ятати про високий ризик захворювання на гельмінтоз. Це відноситься як до морської, так і річковій рибі, що не пройшли термічну або теплову обробку. Харчуючись за рахунок свого господаря, паразити завдають шкоди здоров’ю. Відбувається збій в травній системі, організм не здатний повною мірою засвоювати корисні речовини, вітаміни. Антигельмінтні препарати токсичні, тому лікування ними під час вагітності вкрай небажано.
  • 4. І медики, і біоенергетики рекомендують під час вагітності харчуватися їжею, до якої генетично звик наш організм. Справа в тому, що на перетравлення і засвоєння «екзотичних» продуктів організм витрачає більше енергії, а додаткове навантаження майбутній мамі зовсім не потрібне. Природно, сира риба – це не те, чим харчувалися наші предки.
  • 5. Що кажуть лікарі? Практично всі вони одностайні. Не варто вживати суші в період вагітності через ризик заразитися паразитами або отруїтися.

І все ж дуже хочеться поласувати ролами?

Приготуйте їх самі з якісних продуктів.

Заморозьте рибу перед використанням на 24 години. Личинки паразитів гинуть при заморожуванні.

Риба, що пройшла теплову обробку, нешкідлива і підійде для того, щоб приготувати роли.

Не купуйте готові суші в супермаркетах, так як термін придатності цього продута три години. Вживайте їх тільки в свежеприготовленном вигляді.

Соєвий соус в чистому вигляді не представляє загрози для здоров’я вагітної. А ось вживати імбир і васабі варто з обережності. Васабі – японський хрін, гостра приправа, яка може викликати печію, а імбир – спровокувати алергію.

Дотримуйтесь цих нескладних правил і ви дозволите собі поласувати улюбленими стравами японської кухні безпечно для свого здоров’я.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.